Etusivu Jälkiruoka Tuliaisia Kreikasta

Tuliaisia Kreikasta

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty
Lindos
Vietimme upean lomaviikon Kreikassa. Vuoristoiset maisemat, kirkas lämmin merivesi, ystävälliset paikalliset ja herkullinen ruoka saivat minusta uuden ystävän. Lämpöä riitti vielä lokakuun alkupäiville saakka mukavasti ja lämpötila kipusi joka päivä vähintään +27 asteeseen. Olin jo kauan haaveillut matkasta Kreikkaan ja tähän kohteeseen, kunnes ystävämme menivät lomalle sinne toistamiseen ja kertoivat paikan olevan täydellisen leppoisa lomakohde lapsiperheelle. Olemme matkustaneet tänä vuonna neljä kertaa ulkomaille ja monen lapsen kanssa matkustaessa joskus haluaa päästä myös itse hieman helpommalla. Päätimme tällä kertaa ottaa valmismatkan Finnmatkoilta, johon sisältyi myös All Inclusive ja suunnata lomalle Kreikkaan. Niin paljon kun ruuanlaitosta ja leipomisesta pidän, viikon irtiotto keittiöstä oli tervetullut ajatus myös minulle ja mukavaa vaihtelua arkeen.



Atlantica Aegean Parkin terassinäkymä.



Terassinäkymä vuoristoineen.
Hotellimme Atlantica Aegean Park sijaitsi Kolymbianrannan äärellä. Valitsimme huoneen Premium Seasideosasta, jolloin pääsimme nauttimaan merinäköalasta sekä pulahtamaan terassilta suoraan uima-altaaseen. Olisin voinut viettää terassilla koko päivän ja tyytyä vain siihen. Korviin kantautuva aaltojen kuiskaus, lintujen laulu ja vuohien tervehdys saivat minutkin vihdoin rentoutumaan. Näkymä joka avautui suoraan terassilta oli henkeä salpaava. Oma allas, merenranta kuohuineen ja kaukana merellä kulkevat laivat sekä karun kauniit vuoristomaisemat. Lähtisin takaisin heti jos vaan voisin <3

Hotelli, maisemat, tunnelma ja herkullinen ruoka sekä onnellinen perhe, täydellinen loma! Suorastaan paratiisi!

Terassilta oli ihana pulahtaa suoraan altaaseen.



Illalla kelpasi nukahtaa pehmeään sänkyyn ja uneksia seuraavasta tulevasta päivästä.
Merinäköala terassilta.

Atlantica Aegean Park.

Hotellilla oli monta uima-allasta ja lapsille tietysti omansa, jopa vauvoille :) Ohjelmaa järjestettiin kaiken ikäisille ja lapset saivat suurimman huomion. Bamse maailman vahvin nalle seikkaili ilahduttaen koko poppoota! Lapsille oli myös oma kerho, jonne isoimmat lapset pääsivät peuhaamaan ja askartelemaan melkeimpä päivittäin. Niin me aikuisetkin saimme istahtaa aurinkoon hetkeksi keskenämme :)

Lapset pääsivät polskimaan ja seikkailemaan merirosvolaivalla, hii ohoi!

Lämmin tervehdys!

Kreikkalainen ruoka oli liian hyvää ja niin sitä sitten tuli syötyä liikaa. Sen kertoi jo vaakakin, kun kotona siihen vihdoin uskalsin astua! Mutta kukapa voisi vastustaa kreikkalaista ruokaa? Feta, oliivit, kasvikset, lammas… Tässäpä pieni ajatus niistä ja täältä pääset fetasalaatti ohjeeseeni!

Hotellin buffet.

Suosittuja Kreikkalaisia ruokia.

Tsatsiki- luonnonjogurtista, valkosipulista ja kurkusta tehty dippi
Moussaka- munakoiso-jauhelihavuoka
Pastitsio- Kreikkalainen lasagne
Dolmades- viinilehtikääryle
Katkarapusaganaki- fetajuustolla ja tomaattikastikkeella gratinoitua merenelävää
Souvlaki- pieni lihavarras
Souzoukakia- Kreikkalaisia lihapullia

Ja tässä vasta esimakua :) Jälkiruuista puhumattakaan!

Baklava



Kreikkalaisia jälkiruokia

Bakalava- makea leivonnainen, jossa pähkinää, mantelia ja siirappia
Kathaifi- makeaa pähkinämassaa, jossa paljon hunajaa
Kreikkalainen jogurtti hunajalla



Ensimmäisen päivän paniikki iski ja lautaselle oli saatava kaikki sortit!

Hotellin ruoka oli erinomaista ja se myös kostautui. Ensimmäisen päivän paniikki, heti mulle kaikki tänne jatkui monena päivänä, kunnes tajusin löysätä vyötä ja nauttia vähemmän kerralla. Lautaseni näytti aluksi enemmän epämääräiseltä röykkiöltä kuin kauniilta taideteokselta. Juuri sellaiselta, mitä itse kauhistelen laivojen buffet-jonoissa. Otin itseäni niskasta kiinni, heti kun tajusin käytökseni :D Kaiken kaikkiaan All Inclusive on niin helppo ja vaivaton tapa, jos oleskelee lähellä hotellia. Ruokaa ja juomaa saa aamusta yöhön asti, nälkä tai jano ei pääse yllättämään. Ilokseni hotellin ravintolat tarjosivat joka päivä myös Kreikkalaisia perinneruokia, jolloin sai muutakin ruokaa kuin nakit ja muusi. Vuokrasimme auton, jolla kävimme tutustumassa saareen. Rodoksen kaupungissa ja Lindoksessa. Ravintoloita löytyi matkan varrelta melkeimpä joka kadun kulmasta ja varmasti sieltä löytyi jokaiselle nälkäiselle myös jotakin.
Matkalla tuli myös opittua ettei kolmen lapsen kanssa, jossa kaksi on vasta pieniä kannata mennä syömään à la carte viiden ruokalajin illallista! Kaksi kertaa sekin piti ensin kokea että ymmärsi toimituksen venyvän liian pitkäksi, että teki mieli pyytää anteeksi ja karata paikalta! Siinä ei nauttinut lapset eikä sen kummemmin aikuisetkaan.
Matkoilla sattuu ja tapahtuu ja niin myös tälläkin kertaa! Olimme varanneet monta päivää aijemmin pöydän hienosta ja suositusta à la carte-ravintolasta. Pistin parastani, punasin huulet ja posket sekä laitoin hiukset ojennukseen. Tälläydyimme koko perhe parhaimpiimme ja olin opastanut lapsia miten käyttäydytään ja syödään arvokkaasti hienossa ravintolassa. Tilasimme pöytään kallista kuohuviiniä pullon ja hienoin elkein tarjoilija aukaisi sen. Ups! Siis olisi pitänyt aukaista. Kuohuva todella kuohui nimensä veroisesti lähimpänä istuvien lasten kasvoille sekä vaatteille. Me aikuisetkin saimme osamme kuohuvasta ja siinä sitten ihmeteltiin huuli pyöreänä, mitä tapahtui? Pullosta katosi reilusti yli puolet. Kuivattelimme siinä sitten kuohuvaa muutaman tunnin vaatteistamme ja läksimme kuin uitetut koirat takaisin hotelliin, ei niin hienona ja arvokkaasti kuin piti. Jälkeenpäin nauratti, harvoin sitä kuohuviinisuihkua saa ja kylvystä on turha haaveillakkaan ;)
Yksinäinen ja kuuluisa tyhjä kuohuviinipullo :D

Muutama ruokakuva tuli myös napsittua ennen kuin ne katosivat parempiin suihin ;)

Munakoisoa, paprika, halloumia.

Dakos.

Kylmä tomaattikeitto.

Fetaa, sipulia, katkarapuja, oliivia, tomaattia.

Lammasta.

Hotellin lähellä oli Eucalyptus Avenuen, jossa aamukasteen jälkeen oli huumaava tuoksu.

Eucalyptus Avenuen kukkivat kukat.

Eucalyptus Avenue.

Olisipa minulla kotipihalla oliivipuu. Onneksi puita näkee Kreikassa niin paljon, että oliivit kulkee muistoissa pitkään ja kotiin asti. Ja jos oliivin kaipuu yllättää, lähden lähikauppaan ostoksille!

Oliivipuu ja muutama oliivi odottamassa.

Matkalla tuntui että aika pysähtyi ja silti se kulki nopeampaa kuin ennen. Loma loppui aivan liian nopeasti. ja haikeana palasimme kotiin.Voin lämpimin ajatuksin ja rentoutuvin mielin suositella kohdetta kaikille! Onneksi on tuliaiset ja ne kauniit muistot, joita saa kuljettaa koko elämän mukanaan.
Tuliaisiksi itselleni toin Kreikasta muutaman kilon painoa (valitettavasti), kevyen rusketuksen, hunajaa, oliivöljyä, mausteita, Ouzoa ja Kreikkalaisen keittokirjan. Keittokirjan reseptit pääsevät pian kokeiluun, kun pidän vierailleni Kreikkalaiset illanistujaiset :D Iltaa odotellessa…..

Tuliaisia kotiin!


Lue myös nämä

15 kommentit

Herkkuhovi 7 lokakuun, 2013 - 9:42 am

Ihania lomakuvia ja aivan täydellisen kuuloinen lomaparatiisi. Ruuat olisi juuri niin minunkin makuuni. :) Lomakilot on sallittua ja yleensä ne kyllä viikon parin aikana katoaa kun palaa normiarkeen joten nou hätä :D

Peggy 7 lokakuun, 2013 - 3:27 pm

Kiitos lohduttavista sanoista ;) Lähtisipä nämä kilot niin kepeästi, mutta pahoin pelkään. Ruoka oli niin ihanaa siellä ja filotaikinaherkutkin maistui yli sallitun! Seuraavaa lomaa odotellessa ;)

Anne-64 7 lokakuun, 2013 - 5:15 pm

Vaikuttaapi sille, että teillä o tosiaa ollu mahottoman mukava loma, niistä o mukavia muistoja nii aikusille ku lapsillekki!! <3

Peggy 7 lokakuun, 2013 - 5:26 pm

On se elämän rikkaus lapsille ja meille aikuisillekin kun saa tutustua eri kulttuureihin ja tapoihin. Muistot kantavat pitkälle :)

Habanerokitchen 8 lokakuun, 2013 - 7:36 am

Peggy! Eikös se ole yleensä kylvöaika keväällä, mutta nyt ajattelit kylvää "kateuden siementä" tännepäin. Upea postaus ja pystyy fiilistelemään. Welcome back, arkeen!

Peggy 8 lokakuun, 2013 - 10:29 am

Kiitos ja kylvämisestä sen verran, itse taidan harrasta kylvöä ympäri vuoden kun katselen teidän upeita postauksia ;)

Yritän vielä sinnitellä lomatunnelmissa, mutta arki koputteee olalle. Onneksi pian on taas viikonloppu :D

La Folle 23 lokakuun, 2013 - 11:28 am

I'm translating your posts with Google Translate and believe me, I definitely hate it. It works, but it usually translate some words in other random languages. I'm going mad.

Anyway.

I love travelling, I'm trying to be a travel blogger (… don't laugh) and I've never been in Greece. I've read hundreds posts of Greece, so now I'm really curious!

Peggy 23 lokakuun, 2013 - 8:36 pm

I hope that you can understand something :)

This was my first time in Greece and I liked. People was very friendly and the food, very nice! :D

What is your blog address? :)

La Folle 24 lokakuun, 2013 - 5:27 pm

Luckily I understand what you mean :P

My blog is profumodifollia.blogspot.it. Profumo di follia means "scent of madness", so you can see what I'm writing there :P my nickname la folle means something like "she's mad" XD
Do you mind if I write your blog address between the other blogs I'm following?

Peggy 24 lokakuun, 2013 - 5:46 pm

I have to go and visit your blog :) Sounds very interesting :D I like to travel a lot, maybe I get some tips :)

I don`t mind :)

La Folle 24 lokakuun, 2013 - 5:51 pm

Thank you very much :)

Peggy 24 lokakuun, 2013 - 6:03 pm

I visited your blog and now I really hate, because I can`t understand Italian :) Guess how else need now Google Translate ;)

La Folle 24 lokakuun, 2013 - 6:12 pm

Damn! è____é

Marja-Liisa 21 lokakuun, 2014 - 6:01 am

Kuulosti NIIN Kreikalta ja meidänkin kohdesuosikki. All Inclusivea en vain ole koskaan kokeillut, on ollut mukava aina arpoa erilaista ruokapaikkaa.. Ja olisiko se myös paikallisten etu? Mutta varmaan vielä tulee AI testattua jossain päin maailmaa.

Peggy 21 lokakuun, 2014 - 11:42 am

Ehdottomasti olisi paikallisten etu, jos turistit söisivät paikallisten herkkuja. Kohde missä olimme, oli onneksi kylän omia työntekijöitä ja todella ystävällisiä. Juttelimme useasti heidän kanssa, palkoista, matkan hinnasta ja elämästä siellä yleensä. Kaipaan takaisin :)

Kommentointi on suljettu.