Etusivu Jälkiruoka Turtles-kakku ja paras kakkupohja

Turtles-kakku ja paras kakkupohja

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Ne ovat täällä taas, vihreät teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat! Muistan kun esikoiseni oli ihan tohkeissaan näistä vihreistä otuksista kauan, kauan, sitten ja nyt ne ovat kömpineet taas takaisin perheeseemme yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. Perheemme nuorin poika on hyvin innostunut näistä teineistä ja turtlesit valtaavat salakavalasti uudelleen kotimme, monessa eri muodossa.

Vietimme pojan 5v. syntymäpäiviä ja hän toivoi kilppareita kakkuunsa. Kukkakoristeita on tullut tehtyä ja ne taipuu käsissä jo aika hyvin, mutta hahmoissa olen vasta aloittelija. Kokonaisen turtles-joukon näpertäminen kakkuun tuntui haastavalta ja niinpä päätin keskittyä vain yhteen sankariin. Juhlat pidettiin joulukuussa ja siitä syystä kakkua koristi punaisella naamiolla kasvonsa peittävä Rafaello. Virallisella nimeltään tunnettu Raphael pääsi kunniapaikalle kakun päälle, lahjojen kera. Aseet hän sai jättää kotiinsa ja keskittyä onnittelukortin ojentamiseen sekä iloiseen juhlintaan! 

Idean kakkuun löysin täältä! Sieltä löytyy myös ideoita Turtles-kemuihin….



Paras kakkupohja syntyy mielestäni tällä ohjeella. Teen nykyään kaikki täytekakkuni tämän mukaan, koska se onnistuu aina. Tai siis silloin, kun pienet sormet eivät ole käyneet säätämässä uudelleen uunin lämpötilaa :D Kakusta tulee kuohkea ja ihanan makuinen.


Kakkupohja:

6 munaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta

Vuokaan:

Voita tai margariinia
Korppujauhoja

Voitele ja jauhota vuoka korppujauholla.
Riko 6 huoneenlämpöistä  munaa lasiin yksitellen ja kaada kulhoon.
Vaahdota munat ja sokeri kulhossa.
Yhdistä kuiva-aineet ja lisää ne siivilän läpi varovasti  sekoittaen.
Laita uuniin 175 asteeseen noin  45 minuuttiksi.
Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Jäähdytä ja leikkaa kerrokset.
Kostut sekä täytä kakku mieleisellä täytteellä!

Päälinen ja koristeet:

Sokerimassaa

Lue myös nämä

6 kommentit

Tita 13 tammikuun, 2014 - 7:57 am

Voi kuinka söpö kakku! Kivasti tuo otus kömpii kakusta esiin. :)

Peggyn pieni punainen keittiö 13 tammikuun, 2014 - 8:03 am

Kiitos!

Minulle nämä hahmojen tekemiset ovat aika haasteellista puuhuu :) Ehkä sitä jotenkin oppii, kunhan niitä tarpeeksi väkertää!

Anu Lahti 13 tammikuun, 2014 - 8:48 am

Ihana kakku :) Aivan ihaniahan nuo sun tekemät hahmot ovat! Paljon onnea 5-vuotiaalle näin jälkikäteen <3

Peggyn pieni punainen keittiö 13 tammikuun, 2014 - 9:00 am

Kiitos Anu <3
Itsellä jäi moni asia harmittelemaan! Kun katselen muiden kakkukuvia, miettii miksi sitä ei itse osaa niin hienoja luomuksia! Haluaisin mennä jonnekkin kurssille missä voisi opiskella enemmän :)

Onneksi päivänsankari oli todella tyytyväinen ja iloinen kakustaan <3 Se oli tärkeintä ja toi hyvän mielen takaisin itselle :)

Anne-64 13 tammikuun, 2014 - 9:45 am

Hihii, tein viikko sitte samalla mallilla Turtles-koristeen ens viikonlopun kakkuun :D Mullaki poika pienenä tykkäs näistä ja tämä kakku tullee 30-kakkuun "pikkupojalle", joka ei vissiin semmosta vielä pienempänä oo saanu ja nyt morsmaikku semmosen tilas :D Googlettamalla ettiin, ni tuo viemärimalli oli ehottomasti suosituin ja siihen määki päävyin, ettei tarvi vartaloita tehä, mää kyllä tein nelijä pienempää ukkelia :D Turtlesit näkkyy sykähyttävän kaiken ikäsiä poikia :D :D

Mukavaa viikkua Peggy!

Peggyn pieni punainen keittiö 13 tammikuun, 2014 - 9:51 am

Oi, odotan innolla sinun kakkua :) Olet niin taitava! Minä luovutin jo ajatuksissani koko joukon tekemisestä ja annoin itselleni luvan yrittää yhtä vartalotonta kilpparia.

Minua on hieman hymyilyttänyt kun vanhin poika katseli Turtleseja kauan aikaa sitten ja nyt nuorin poika, Turtlesit ne ovat ajattomia ja pysyvät teineinä, vuodesta toiseen. Tunnen pientä kateutta :D Itse tässä vanhenee, mutta onneksi kepein mielin <3

Oikein ihanaa viikkoa sinullekkin ja mukavia kemuja sinun pikku-pojalle ;)

Kommentointi on suljettu.