Etusivu Arkiruoka Jauhelihapihvit, helppoa ja maukasta arkiruokaa

Jauhelihapihvit, helppoa ja maukasta arkiruokaa

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Arkiruoka on parhaimmillaan silloin kun se on maukasta, ruoka valmistuu nopeasti ja vieläpä edulliseen hintaan. Jauhelihapihvi on juurikin sellainen ruoka, joka täyttää nämä toiveeni.  Pihvin makua pystyy muuttamaan mausteilla sekä raaka-aineilla helposti, mieltymyksien mukaan. Jauhelihataikinaan saa lisämakua, kun siihen sekoittaa vaikkapa pekonia, sieniä tai fetajuusto. Pihvi saa olla muhkean kokoinen, jotta se pitää mehukkuutensa. Pienistä pihveistä nimittäin tulee helposti kuivia ja kovia, sellaisista ei kukaan pidä. Jauhelihapihvin kanssa tarjoan yleensä muusia, keitettyjä perunoita tai rosmariiniperunoita. Lusikallinen puolukkahilloa sivuun tai vaikkapa kesäkurpitsa-paprikapaistosta, mmm…Tervetuloa arki!

Jos haluat syödä hampurilaisia, suosittelen tekemään pihvit toisin. Täältä löytyy herkullinen resepti klassikko hampurilainen ja hampurilaispihvi naudanlihasta!!

Jauhelihapihvi

400 g naudan jauhelihaa
1-2 palaa vaaleaa leipää
1 dl maitoa
2 rkl paahdettua sipulia tai 1 pieni sipuli kuutioituna ja kuullotettuna
1 muna
1/2 tl savupaprikaa
1 tl suolaa
ripaus pippurisekoitusta taikinaan (pihvin päälle)

Pienennä leipä kulhoon, lisää maito ja sipuli. Anna turvota noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon jauheliha, muna ja mausteet. Sekoita aineet keskenään ja muotoile leivinaperin päällä pihvit valmiiksi. Paista pannussa kauniin ruskeiksi tai valmista uunissa noin 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Lue myös nämä

4 kommentit

Merja 8 syyskuun, 2014 - 2:14 pm

Olipas herkullisia pihvejä! Sen verran jouduin muokkaamaan, että laitoin valkosipulia ja sipulijauhetta, kun mulla oli sipulit loppu. Ja savupaprikan tilalle laitoin tavallista. Teinikin tykkäsi!

Peggy 9 syyskuun, 2014 - 7:46 am

Kiva kuulla! Minäkin sovelsin kun tavallista paprikajauhetta ei ollut, eikä sitä sipulia. Pihvit sai onnistuneesti savupaprikaa ja paahdettua sipulia :) Onneksi reseptit on tehty sovellettavaksi :D Meillä teini tykkäsi myös ja koko muu perhe. Hyvää arkiruokaa!

Anonyymi 9 syyskuun, 2014 - 2:54 pm

Kyllä on hyvän näköistä, kokeiluun menee varmasti tämäkin ohje. Thx again, Peggy :D

Peggy 9 syyskuun, 2014 - 3:10 pm

You are welcome! Toivottavasti maistuu :)

Kommentointi on suljettu.