Etusivu Jälkiruoka Mangochutney

Mangochutney

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

 

Mangochutney on intialaisen keittiön klassikkokastike, joka sopii lisukkeeksi monen ruoan kanssa. Mangochutneyta voi käyttää intialaisen ruoan lisäksi mm. pataruokien, broileriruokien, lämpimien voileipien ja buttyen kanssa. Itse pidän siitä ihan jopa naan-leipään dipattuna. Mangochutneyn maku on hedelmäisen makea, jossa on samalla chilin tulisuutta sekä valkoviinietikan antamaa potkua. Koostumukseltaan se muistuttaa mielestäni enemmän jopa hilloa. Mangochutney on helppo valmistaa. Jos et ole vielä kokeillut, kokeile ihmeessä. Maku on nimittäin todella herkullinen!

Mangochutney (iso purkillinen)

2 isoa mangoa
1 tuore chili ilman siemeniä ja silputtuna
1 solo valkosipuli
pieni pala tuoretta inkivääriä raastettuna
150 g keltaista rusinaa
1/2 dl valkoviinietikkaa
1/2 dl fariinisokeria
1/2 dl vettä
1 tl suolaa
1/2 tl sinapinsiemeniä

Kuori ja paloittele mangot. Kuori ja raasta valkosipuli sekä inkivääri. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Mittaa vesi, etikka ja sokeri kattilaan, kiehauta. Lisää kaikki raaka-aineet kattilaan ja hauduta tunti miedolla lämmöllä. Jäähdytä ja siirrä puhtaaseen (kuumennettuun) lasipurkkiin. Säilytä jääkaapissa.

 

Lue myös nämä

2 kommentit

Pia Ylén 12 maaliskuun, 2015 - 1:41 pm

Ihania tällaiset "raaka-aineet kattilaan ja hauduta"-ohjeet :) Hauduttamisen aikana kun voi tehdä jotain muuta – ei tarvitse seistä hellan äärellä… Kiitos taas tästä ihanasta ohjeesta!

Peggy 12 maaliskuun, 2015 - 2:12 pm

Niin minustakin ja kiitos sinulle :)

Kommentointi on suljettu.