Etusivu Jälkiruoka Havaiji-juhlat ja Hula hula tyttöjen tuplasynttärit

Havaiji-juhlat ja Hula hula tyttöjen tuplasynttärit

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Havaiji-juhlat ja Hula hula tyttöjen tuplasynttärit

Syyskuu oli meidän perheessä yhtä juhlaa, koska olemme melkein kaikki syyskuun lapsia ja se tietää suurta syntymäpäivämaratonia. Tällä kertaa päätimme juhlia synttäreitä yhdessä tyttäreni kanssa eli kaksi synttäri ”tyttöä” samalla iskulla.

Rakastan teemajuhlia, koska silloin voi heittäytyä tuntemattomaan, hupsutella, irrottautua arjesta, kokeilla jotain uutta ja hymyillä pilke silmäkulmassa. Elämä on usein aivan liian vakavaa ja se kaipaa iloisia mausteita aika ajoin matkan varrelle. Eikö?

Kurkkaa tunnelmia videolta ja miten Hula hula tytön ilta lopulta päättyi, sen vanhemman!

Kesä oli sateinen ja tänä vuonna emme päässeet lomamatkalle, joten siitä se ajatus sitten lähti! Päätimme tuoda aurinkoisen lomatunnelman luoksemme ja siitä syntyi lopulta letkeät Havaiji-juhlat. Kutsuvieraat saivat postitse hauskat sandaalit, jonka idea lähti lapseni kesäsandaalista. Valmistin sandaalit kahdesta pahvista, jonka väliin laitoin silkkinauhan ja kukkalein kukkia.

Juhlien idea oli siis aurinko ja ajatuksena oli tehdä kaikki mahdollinen itse eli DIY-ajatuksella mentiin. Suunnitelmat aloitin tutustumalla Havaijilaiseen ruokakulttuuriin. Kokkailin testiryhmälle eli perheelle Havaijin herkkuruokia monta viikkoa etukäteen. Niistä valitsin parhaat palat, jotka pääsivät lopulta juhlapöydän tarjottaviin. Pöydän kattaus ja koristeet olivat myös yksi keskeinen ja tärkeä asia, millä sai luotua tunnelmaa. Budjetti oli pieni, joten luovuus oli koetuksella ja lopulta se budjettikin, koska se veeeenyi!

Kattaus

Olin ensin koristelemassa paperisilla koristeilla kotia, kunnes hokasin käyttää sellaisia koristeita, joita voin hyödyntää vielä juhlien jälkeenkin. Pöytäliinoiksi ostin juuttikangasta, pöytäkoristeiksi valitsin tuoreita ananaksia, kookoksia ja tuliaisiksi saatuja simpukan kuoria. Juomalaseiksi etsin kaapista kaikki vanhat purkit ja purnukat, jotka koristelin yhden lei-kaulaköynnöksen kukilla. Kukan keskelle valmiiseen reikään vain läpinäkyvä kuminauha ja se lasipurkin ympäri solmuun. Lasipurkkien koristeiden hinnaksi tuli 1€! Kukat lasin reunassa antoivat kaunista Havaiji tunnelmaa ja niistä oli ihan näppärä juodakkin. Olin ainoa emäntä keittiössä, joten sen vuoksi oli pakko valita kertakäyttöiset puulautaset sekä aterimet kattaukseen. Ne sopivatkin teemaan ja helpottivat siivoustaakkaa.

Koristeet

Koristeiksi valittiin melkeinpä kaikki kesäiset tavarat, mitä kaapistamme löysimme. Oli uimarengasta, aurinkohattua, uimaräpylää, aurinkolaseja, bikinin yläosia, hyttysverkkoa ja yksi papukaijakin kaapista löytyi! Seinäkoristeeksi eli ”tauluksi” laitoin muovisen kukkapöytäliinan, jonka kiinnitin sinitarralla. Hieno lainaksi saatu kaisloilla koristeltu aurinkovarjokin pystytettiin olohuoneen keskelle. Kuvaa en huomannut aurinkovarjosta ottaa, mutta videoon se onneksi pääsi.

Ruoka

Pöytään päätyi lopulta menu, joka sisälsi; Havajilainen salaatti, coleslaw-ananassalaatti, Lomi lomi lohi, Hulu Huli-nyhtökana, kookosriisi, Havaijilaiset sämpylät ja jälkkäriksi hedelmävartaat. Juomaksi oli kivennäisvettä, havaijilaista olutta, kookosmaitoa, punaviiniä ja valkoviiniä. Supervinkki; Kookospähkinän saa helposti rikki, kun kaivertaa viinipullonavaajalla yhteen kolmesta pienestä tummemmasta osiosta reijän!

Tiki Bar

Pitäähän lomalla nyt yksi drinkkikin juoda, joten baari pystyyn kodin rappustilan alle. Tiki baarin kyhäsin kasaan juuttikankaan sekä pienen tarjoilupöydän avustuksella. Koristelin kukkalein ja pienellä kyltillä. Emäntänä tarjoilin baarista vieraille alkoholittomia sekä alkohollillisia virvokkeita. Blue Hawaii-drinkki oli illan vetonaula, joskin väri oli vihreä ja syy siihen oli emännän väärät valinnat. Sangria maistui myös vieraille eli kesäisissä tunnelmissa meni myös juomatarjoilu.

Ihana ilta ja ei niin kätevä emäntä

Juhlat olivat ihanat ja mieleenpainuvat, siitä kiitos vieraille! Pitää silti tunnustaa, etten tainnut olla ihan kätevin emäntä. Kun järjestää yksin yli 20 vieraalle juhlia ruokineen, juomineen ja siihen päälle vielä toimii tarjoilijana sekä sählää baarimikkona, jalat ja järki ei toimi. Saa olla hyvin mielin blondi. Seuraaviin juhliin vuokraan mustekalan hommiin ja tanssin kaislat heiluen. ALOHA!

Lue myös nämä

16 kommentit

Veera 7 lokakuun, 2015 - 8:57 am

Upean näköiset juhlat! Mä niin arvostan kun on nähty vaivaa, todella hieno kokonaisuus.

Nimetön 7 lokakuun, 2015 - 1:21 pm

Kiitos! Oli kyllä niin mahtavat juhlat ja innolla tuli järkättyä kaikkea mitä mieleen vain tuli. Juhliminen on vaan niin hauskaa ;)

Tiia K 7 lokakuun, 2015 - 9:16 am

Ihan mieletöntä ja mekin kun teemailemme niin tämä oli niin mahtava juttu. Saatetaan matkia teitä. Tuo Big Wawe olut, onneksi oli Brooklynn päivät, tosin en tiedä saako sitä muutenkin Suomesta. .) Ihanat juhlat. <3

Nimetön 7 lokakuun, 2015 - 1:23 pm

Kiitos Tiia. Havaiji-teema piristi aivan superisti syksyn keskellä. Olutta löytyi K-citymarketista ja siellä oli myös Longbord, mikä taisi olla sama valmistaja ja upee etiketti siinäkin. Juhlat on aina IN :D

Rommirusina 7 lokakuun, 2015 - 3:05 pm

Todella hauskan kuuloiset ja näköiset kekkerit! Ja samaa mieltä, elämässä pitää ehdottomasti muistaa juhlia. Onnittelut vielä synttäritytöille! :)

Nimetön 8 lokakuun, 2015 - 8:49 pm

Kiitos. Elämässä todella pitää juhlia ja nauttia jokaisesta päivästä, se vain joskus tahtoo unohtua. Tytöt kiittää…… :)

Herkkuhovi 8 lokakuun, 2015 - 5:23 am

Ihanat bileet ja olet nähnyt kyllä paljon vaivaa niiden järkkäilyssä! Tälläiset pitäisikin järjestää keskellä sydäntalvea, saisi vähän D-vitamiinia synkkään talveen :D

Nimetön 8 lokakuun, 2015 - 8:41 pm

Kiitos <3 Todellakin keskellä paukkupakkasia ja pimeyttä Havaiji toisi piristystä. Taidan pitää uudet kemut pelkälle perheelle talvella ja silloin juhlitaan saunassa rennosti, hulat vain soimaan :D

Vinopino -blogi 8 lokakuun, 2015 - 6:44 am

Voi miten näyttää viihtyisältä. Varmasti ollut todella mukavat kekkerit!

Mukavaa myös, että vielä löytyy ihmisiä, jotka jaksavat ja haluavat panostaa myös teeman mukaisesti sisustukseen ja pieniin yksityiskohtiin.

Nimetön 8 lokakuun, 2015 - 8:43 pm

Kiitos! Olen niin innoissani aina järjestämässä teemajuhlia, ne piristävät arkea mukavasti :)

Celebration Treats 4U 8 lokakuun, 2015 - 5:48 pm

Minäkin rakastan teemajuhlia ja kaikenlaista näpertelyä/koristelua niiden tiimoilta. Ihanat juhlat olit järkkäillyt, kyllä vieraiden kelpasi olla mukana juhlimassa. Onnea molemmille synttäritytöille! Videota en vielä katsonut, täytyy sekin kurkata ;).

Nimetön 8 lokakuun, 2015 - 8:46 pm

Kiitos, tytöt kiittää :) Juhlat ovat niin ihania aina ja se, että näkee sukua sekä ystävät samalla kertaa. Video oli lyhyt kooste, josta villasukat varmaan jää parhaiten mieleen :D

Sari 8 lokakuun, 2015 - 6:45 pm

Vitsi miten upeat juhlat. Sä olet todellakin nähnyt vaivaa ja järjestänyt paartyt viimeisen päälle! Nyt kelpaisikin tässä kylmyydessä drinkit tiki baarista ja plenty of sunshine :)

Nimetön 8 lokakuun, 2015 - 8:48 pm

Kyllä sitä sunnya kaipaa jo nyt, kun aamulla oli -4 astetta. Täytyy tehdä kotiin varmaan pieni tiki/sunny nurkkaus, josta sitten hakea aurinkoa pakkaspäivinä :D

anne/ 52 weeks of deliciousness 11 lokakuun, 2015 - 5:07 pm

Aivan ihanat juhlat teilläkin! ja itsellä oli nuo samat simpukat kaulassa :D kiitos lomi lomi lohen reseptistä, siitä tykättiin valtavasti!

Nimetön 12 lokakuun, 2015 - 9:26 am

Havaiji-juhlat on yksi hauskimmista juhlista kyllä, mitä on tullut järkättyä! Naurattaa vieläkin kun simpukat on meidän komerossa ja siellä ne aina vilahtaa kun kaapin aukaisee. Pitää keksiä niistä jotain.

Lomi lomi salaatti oli meidänkin juhlissa yksi tykätyimmistä, pitääkin tehdä sitä pian taas uudestaan :)

Kommentointi on suljettu.