Etusivu Kasvisruoka Maustetut bataattiranskalaiset uunissa ja flunssankarkoitus-vinkit

Maustetut bataattiranskalaiset uunissa ja flunssankarkoitus-vinkit

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Mikä on rapsakka, maukas, suolaisen makea ja pirtsakan värinen? No, tietysti uunissa valmistettu mausteinen bataattiranskalainen eli bataattiranut! Bataattiranskalainen sopii monen ruoan lisukkeeksi esim. kalan, kanan ja lihan kanssa se on erinomainen. Se on herkkua myös ihan sellaisenaa pienenä naposteluruokana. Bataattiranskalaisen kaveriksi sopii erilaiset kastikkeet esim. ranskankermakastike, avokadodippi tai majoneesi. Mausteeksi bataatille laitoin valkosipulia ja rosmaariinia, se sopi ranuille passelisti. Bataattiranskalainen saa aika hyvin rapeutta uunissa, mutta ei ihan sitä samaa kuin jos sen friteeraisi öljyssä. Uunissa valmistamisen suurin plussa on kuitenkin rasvan vähäinen määrän ja se, ettei tarvi seisoa rasvakeittimen vieressä vahtimassa öljyn ylikuumentumista.

Tänään minusta ei ole nimittäin öljyvahdiksi, olen tosi flunssainen ja niin on puolet meidän perheestämme. Olen yrittänyt vaikka mitä konsteja pysyä terveenä, mutta kun kainaloon kömpii kasa tuhisevia kuumeessa olevia lapsukaisia, ei auta kuin halia ja toivottaa pöpöt tervetulleiksi siinä samalla. Olo alkaa olla aika vetämätön, mutta ei auta kuin vain mennä nokka tuhisten eteenpäin ja miettiä uusia flunssankarkoitustapoja. Olisikos sinulla mitään hyvää vinkkiä päästä flunssasta eroon?

Ps. Jos sinusta on öljyvähdiksi, täältä löytyy friteeratut bataattiranskalaiset!

 

Maustetut bataattiranskalaiset

800 g bataattia

Marinadi

2 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 rosmariinin oksan lehdet hienonnettuna

Sekoita kaikki keskenään

Kuori ja viipaloi bataatti reilun kokoisiksi ranskalaisiksi.
Huuhtele bataattiranskikset veden alla ja kuivaa talouspaperilla.
Kuumenna uuni 220-asteeseen ja tee marinadi.
Kaada bataatit ja marinadi kulhoon. Sekoita.
Asettele bataatit leivinpaperilla suojatun uunipellin päälle väljästi.
Kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Kääntele sen jälkeen lastalla ranskiksia ja kypsennä toiset 20 minuuttia, kunnes bataatit on kauniin värisiä.

 

Lue myös nämä

2 kommentit

Anonyymi 19 helmikuun, 2017 - 2:54 pm

Pitiköhän näistä tulla sellaisia pehmeitä lötköjä pötköjä? Itse niin ajattelin niiden olevan samaan tyyliin rapeita kuin ranskalaisetkin. Äsken noita tein, ja tuli pehmeitä bataattipötkylöitä.

Nimetön 19 helmikuun, 2017 - 9:53 pm

Ei nyt ihan pitäisi. Sellaisia rapsakoita molemmistä päistä, keskiosa saattaa jäädä pehmeämmäksi. Ihan niin rapsakoita niistä ei tule kuin perinteisestä perunata tehdyt, mutta rapsakoita kuitenkin. Rapsakkuuteen saattaa vaikuttaa myös uuni ja bataatit paksuus. Pahoittelut lötköpötköistä, toivottavasti maku oli edes jotenkin kohdillaan.

Kommentointi on suljettu.