Vadelmapuuro

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Puurosta saa hyvää puhtia päivään ja kun puuron valmistaa vielä vadelmasta, saa kulhollisen lisäpuhtia kaupan päälle. Vadelmassa on nimittäin paljon kuituja, C-vitamiinia, kivennäis-ja hivenaineita eli kaikkea mikä vahvistaa ihmisen immuunijärjestelmää. Vadelma hellii kieltä, mieltä ja kehoa, kaikkea samalla kertaa. Vadelmapuuron maku on marjaisan makeaa ja se suorastaan sulaa suussa. Vadelmapuuro on täydellinen startti aamuun, täyttävä välipala päivään tai vaikkapa makea jälkiruoka herkutteluun, pienen kermavaahtohatun kera!

Vadelmapuuron valmistus on niin helppoa, ettei nokka ehdi kauan keittiössä tuhista. Puuro maistuu niin lämpöisenä kuin kylmänä. Sellaisenaan tai pienen maitotilkan kanssa. Meidän perhe pitää vadelmapuurosta jääkaappikylmänä, joten puuron voi hyvillä mielin valmistaa jo edellisenä päivänä odottamaan aamua.

Vaihtelua aamuihin ja välipaloihin saa myös aurinkoisella mangopuurolla ja ravitsevalla tuorepuurolla, joka valmistuu helposti ilman lämmittämistä tai hauduttamista?

 





Vadelmapuuro

1 l vettä
500 g vadelmia (400 g puuroon + 100 g koristeeksi)
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl mannasuurimoita

Kiehauta vesi. Huuhtele vadelmat tarvittaessa kylmän veden alla siivilässä. Lisää sokerit, suola ja vadelmat joukkoon.
Kaada mannasuurimot sekaan tasaisena nauhana, koko ajan sekoittaen.
Anna puuron hautua noin 5 minuuttia keskilämmöllä, välillä sekoittaen.
Jäähdytä puuro ja vatkaa se jäähtyneenä kuohkeaksi. Koristele kokonaisilla vadelmilla.
Nauti sellaisenaan tai lisää pieni maitotilkka kaveriksi.

 

Lue myös nämä

12 kommentit

Nanne - Elämää Koivurannassa 10 elokuun, 2016 - 5:41 am

Mulla on pihalla yksi ainoa vadelmapuska, sain sen 30-vuotislahjaksi mieheni siskolta ja vitsit minkä sadon se teki ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Olen sieltä nyt kolme satoa käynyt poimimassa ja jos lämpöä ja aurinkoa riittää, niin näyttäisi se tekevän vielä yhden sadon. Ja vitsit minkä kokoisia ja minkä makuisia ne ovat. Olin aluksi vähän epäileväinen että mahtavatko olla hyviä kun ovat niin pirun suuria. Mutta mun makuun just passeleita!!

Nimetön 10 elokuun, 2016 - 8:57 am

Olisipa minullakin. Juuri haaveilin omasta vadelmapuskasta, josko ensi vuonna. Meillä on pihassa kaksi karviaispuskaa ja Onni maakari on syönyt tyhjiksi!!! Osaan jo kuvitella vadelmien kohtalon :D

Marie H 10 elokuun, 2016 - 7:09 am

Enpä ole koskaan syönyt vadelmapuuroa. Herkulliselta näyttää! Nam.

Nimetön 10 elokuun, 2016 - 8:58 am

Kokeile ihmeessä, todella hyvää ❤

Anonyymi 10 elokuun, 2016 - 8:04 am

Kuinka paljon vadelman vitamiineja on jäljellä kaiken tuon keittämisen jälkeen? Jääkö vitamiineja paremmin jäljelle jos lisää tuoreet marjat vasta valmiiseen mannapuuroon?

Nimetön 10 elokuun, 2016 - 9:01 am

Varmasti vähemmän,mutta vadelmista irtoavat mehu tekee puurosta erityisen hyvää. Lisävitamiinia puuron tulee vadelmista jota ripottele päälle tuoreeltaan.

Anonyymi 10 elokuun, 2016 - 10:35 am

Itse kyllä keitännuo vdelmat ja siivilöin ne " roskat" veke ja sitten vasta siihen mehun sekaan suurimot,. niin teen kiisselinkin, jotenkin ällöö noi siemenet siinä seassa,. muuten ok ohje.

Nimetön 10 elokuun, 2016 - 11:45 am

Luin vadelman historiaa ja meinasi mennä "roskat" väärään kurkkuun. Englannissa jatkettiin vadelmahilloa omenaa ja raparperia käyttäen. Kun niissä ei ole siemeniä, laitettiin hilloon sahapurua korvasmaan siementen puuttumisen.Hui! Tapansa kullakin :D kiitos kommentistasi. Ps. Minä muuten siivilöin aina puolukat.

Jenni 10 elokuun, 2016 - 6:42 pm

Vadelmapuuro on kyllä niin herkullista :) Ja tuoreet vadelmat tällähetkellä ylipäätään!
Siitä tulee todella kauniin pinkkiä aina ja maku on taivaallinen, meilläkin tykkätään vadelmapuurosta jääkaappikylmänä. Ihanan helppo resepti!

Nimetön 12 elokuun, 2016 - 6:14 am

Olen tänä vuonna ihastunut vadelmaan ihan täpöllä. Mansikkakin on tainnut jäädä nyt kakkoseksi. Mustikkapuuroa myös lukija vinkkasi. SItäkin pitää kokeilla :) Vadelman täyteistä viikonloppua!

Sari 21 elokuun, 2016 - 8:25 am

Mulla on ollut tarkoitus tehdä vadelmapuuroa, mutta ei vaan vadelmat riitä :) Ne on mennyt piirakoihin ;)

Nimetön 20 tammikuun, 2017 - 12:40 pm

Vadelmapiirakka, maistuis varmaan mullekkin :D

Jätä kommentti