Etusivu Jälkiruoka Poropata, paahdetut sitruuna-rosmariiniperunat ja piparinen valkosuklaavaahto.

Poropata, paahdetut sitruuna-rosmariiniperunat ja piparinen valkosuklaavaahto.

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty

Joulu on minulle yksi vuoden tärkeimmistä juhlista. Minua voisi kutsua jouluhöperöksi, koska olen niin joulutunnelmaa täynnä hyvissä ajoin. En millään malttaisi odottaa jouluun asti, mutta onneksi on keksitty pikkujoulut. Pikkujoulut piristävät ja tuovat mukavaa tunnelmaa pimeyden keskelle. Kun tämä jouluhöperö sai mahdollisuuden tehdä jouluisen yhteistyön Heirolin kanssa, olin innoissani. Operaatio ”pikkujoulut” alkakoon!

Meidän perheessä vietetään joka vuosi pikkujoulut. Perinteisiä jouluruokia ei niissä kuitenkaan tarjota, vaan perinteiset säästetään itse aattoon. Pikkujouluissa otetaan aina rennosti ja tehdään helppoja ruokia. Sellaisia ruokia, joita koko perhe osaa yhdessä tehdä ja valmistaa. Tänä vuonna päätimme herkutella helppoa poropataa, värikästä salaattia, paahdettuja sitruuna-rosmariiniperunoita ja piparista valkosuklaavaahtoa.

Pikkujouluja suunnitellessa ajatukseni kääntyi ruoan lisäksi kattaukseen ja väreihin, koska kattaus on kuin puoliruokaa. Rakastan punaista ja valkoista väriä, joten ne olivat pikkujoulumme teemavärit. Hieman nyt naurattaa, ne taitavat olla meidän värit aina, oli arki tai juhla. Jokatapauksessa olen haaveillut jo tovin kauniin valkoisista ja ajattomista lautasista, joissa olisi kuitenkin jotain spessua. Vihdoinkin löysin ne ja kuulkaas ihan vahingossa! Seikkaillessani Heirol-verkkokaupan sivuilla, huomasin hauskan ”lahjaksi” osion, missä voi etsiä lahjavinkkejä juhlan, saajan tai harrastuksen mukaan. Klikkasin toiveikkaana äidille tekstiä ja siinähän ne olivat edessäni. Kauniit First luuposliiniset lautaset, jossa on pienet raidat reunoissa. Lautaset, jotka kestää mikron, konepesun, uunin ja jopa pakkasen! Lapsiperheen arkilautanen, joka sopii juhlaankin. Kyllä lahjaksi osio vaan tietää, mitä tämä äiti toivoo.
Heirol-verkkokaupasta löytyy paljon inspiraatiota ruoanlaittoon ja tuotteet saa tilattua näppärästi suoraan kotiin. Näin säästää aikaa, venyviä käsiä ja hermojaan. Hyvästi jouluruuhkat. Lapsiperheessä verkkokauppa onkin nykyään pelastus ja sitä tulee suosittua usein.
Ruoanlaittovälineet
Ruokaa varten tarvitaan tietysti välineitä, millä sitä ruokaa valmistaa. Lapsiperheessä työvälineet ovat kovassa kulutuksessa päivittäin. Sen takia onkin tärkeää, että työvälineet on laadukkaita, niiden pitäisi kestää konepesu ja takuukin olisi hyvä olla ainakin muutama vuosi. 
Hankkimissani paistinlastassa, tarjoilulusikassa ja perunahaarukassa on 3 vuoden takuu, ne saa laittaa astianpesukoneeseen ja ulkonäkökin passeli. Voin hyvillä mielin käyttää niitä ensin ruoanvalmistuksessa ja sen jälkeen kattauksessa, käytännöllistä!

Poropata

Punainen väri on heikkouteni. Ei tarvi olla joulu, punainen toimii läpi vuoden. Punaisella värillä saa pirteyttä keittiöön kuin kattaukseenkin. Punaisen värin ohella minulla on yksi luottoasia keittiössäni ja se on valurautapata.  Padassa saa valmistettua todella helposti ja näppärästi mehevät pataruoat. Heirolin punainen valurautapata on yksi kauniimmista punaisista padoista, jota olen nähnyt. Heittäydyn nyt romantiikoksi, mutta kuvailisin väriä rakkauden punaiseksi. Rakkaudellahan sitä ruokaakin tehdään.

Punaisessa valurautapadassa valmistettiin pikkujouluihin poroa. Poropata on kauniin väristä ja maistuvaa, sen vuoksi se sopiikin hyvin talven juhliin. Poropata on todella helppo valmistaa ja poronkäristystä löytyykin melkein joka kaupan pakaste-altaasta.

Poropata saa makunsa mm. punajuuresta, katajanmarjoista, tuoreista yrteistä, smetanasta ja tummasta oluesta. Pata melkein nuoltiin sormin puhtaaksi ja nolona tunnustan, se loppui kesken! Niin suuren suosion ruoka sai. Vinkki: tee riittävästi, ettei tule pikkujoulukiukku.

Sain syksyllä äidiltäni lahjaksi mustan pippurimyllyn (ukko), jossa pidän mustapippuria. Rosèpippurit ovat kaipailleet myös omaa paikkaansa ja löytyihän niillekkin mylly lopulta Heirolilta. Puinen punainen klassikko pippurimylly (akka), johon rosèpippuri pääsivät. Nyt ukko ja akka seisovat sulassa sovussa pöytäkoristeina ruokapöydässä. Aika komia pari, etten sanois.


Poropata resepti


500 g poron käristystä (pakaste)
20 g voita
1 sipulia
1 yksikyntinen valkosipuli
5 dl tummaa olutta
4 katajanmarjaa
1 laakerinlehti
1 tl rosèpippuria
2 punajuurta
1 tl tuoretta timjamia
1 tl tuoretta rosmariinia
80 g smetanaa

Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna pata hiljalleen. Sulata voi padassa ja kuullota sipulit.
Laita liha joukkoon ja kääntele sitä, kunnes liha saa hieman väriä.
Lisää mausteet ja olut.  Anna hautua kannan alla noin 45 minuuttia.
Lisää lopuksi punajuuri, smetana ja yrtit. Hauduta vielä 30 minuuttia ja tarjoile.

Värikäs salaatti

Meidän perheess syödään paljon salaattia, erityisesti muutaman raaka-aineen salaatteja, jossa on kasviksia ja juureksia yhdessä. Joskus sitä kuitenkin kyllästyy siihen perusmuotoon ja kaipaisi vaihtelua ulkonäköön. Sitä vaihtelua saa näppärässti spiraalileikkurilla, joka tekee hauskan mallista spiraalia vaikkapa porkkanasta. Spiraalileikkuri tekee kaunista jälkeä, kunhan ensin siihen saa pientä tuntumaa. Mitä isompi porkkana, sen parempaa spiraalia tai niin ainakin oma silmä oli katsovinaan. Valitsin värilajitelman porkkanasta ja niin värit sekä muodot kohtasivat kivasti. Lapset rakastivat spiraalin mallista porkkanaa ja siitä syntyikin monta seikkailua lautasella, äidin iloksi!

Paahdetut sitruuna-rosmariiniperunat

Pidän makean, suolaisen ja kirpsakan välimuodosta. Pidän myös perunasta, koska peruna on niin monipuolinen raaka-aine. Jouluinen fiilis sai tällä kertaa perunat lämpimään makeaan paahteeseen, kirpsakkaa makua unohtamatta. Ladoin värikkään salaatin ja paahdetut sitruuna-rosmariiniperunat hauskasti First kerroskakkuvadille. Kerroskakkuvadissa ruoka on näyttävän näköistä ja jopa käytännöllistä. Kakkuvadin kerroksiin saa paljon ruokaa mahtumaan ja näin tilaa jää ruokapöytäänkin mukavasti. Perunat oli helppo napsia lautaselleen pienellä perunahaaarukalla.


Paahdetut sitruuna-rosmariiniperunat resepti


1 kg esikeitettyjä puikulaperunoita
1 sitruunanmehu
1 rosmariinin oksa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl kanelia
1 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa mustapippuria rosmariinia hienonnettuna

Kuori perunat. Esikeitä ne suolalla maustetussa vedessä noin 5-10 minuuttia, koosta riippuen.
Poista vesi ja anna perunoiden jäähtyä. Hienonna rosmariinin lehdet pieneksi.
Purista sitruunan mehu. Sekoita öljy, mausteet, hunaja, sitruunanmehu ja rosmariini keskenään.
Kaada marinadi lämpimälle pannulle ja lisää perunat joukkoon.
Kääntele perunoita pannulla, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin ja ovat kypsyvät.

Piparinen valkosuklaavaahto

Pikkujoulut ei ole pikkujoulut, jos jälkkäri ei tarjota. Näin totesi lapset ja taisi aikuisten suusta kuulua jokseenkin samantapaista muminaa. Jälkiruoaksi valmistin helppoakin helpoimman piparisen valkosuklaavaahdon. Maku ja tekemisen vaiva ei ihan kulje käsi kädessä, mutta sehän juuri sopii minulle. Mitä helpompi sen parempi. Lapset pääsivät  murskaamaan pipareita, jotka sitten laitettiin pyöreiden pikkuvuokien pohjalle. Piparimurun päälle valkosuklaavaahto ja koristeeksi sekä makeutta taittamaan vielä muutama puolukka. Herkullista joka lusikallisella! Pyöreät pikkuvuoat olivat juuri omiaan jälkiruokien tarjolle laittamiseen. Ei liian suuret, eikä liian pienet. Vuokien siirtely pöydästä toiseen sujui näppärästi punaisella tarjottimella.

Piparinen valkosuklaavaahto resepti (5 hengelle)

150 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
250 g mascarponea
5 piparia
2 rkl puolukoita koristeeksi

Sulata suklaa kulhossa, vesihauteessa tai mikrossa. Anna suklaan jäähtyä hieman.
Sekoita kerma ja mascarpone keskenään. Lisää valkosuklaa joukkoon ja sekoita uudelleen.
Nosta seos jääkaappiin noin kahdeksi tunniksi jähmettymään.
Murskaa piparit rouheeksi ja annostele piparimurska annoskulhojen pohjalle.
Vaahdota kerma-mascarponeseos ja annostele se piparimurskan päälle. Koristele puolukoilla ja piparilla.

Ensimmäiset pikkujoulut ovat nyt takanapäin, mutta onneksi niitä voi viettää vielä muutamat ennen joulua. Kukaan ei laske. Oikein ihanaista ja herkullista joulun odotusta!

-Peggy-

Arvonta

Täällä ollaan niin joulutunnelmissa, että lukijoita hemmotellaan arvonnalla! Mikä Heirolin tuotteista olisi juuri sinun joululahjatoivelistalla? Kommentoi ja linkitä oma tuotetoiveesi alle. Kommentoiden kesken arvotaan 75 € arvoinen lahjakortti verkkokauppaan! Voit osallistua arvontaan 4.12 saakka. Täältä löydät arvonnan tarkemmat säännöt.

Yhteistyössä Heirol

Kannattaa myös tykätä Heirolista Facebookissa, niin pysyt perillä Hyvän maun välineistä!

Lue myös nämä

72 kommentit

Kaura 26 marraskuun, 2016 - 10:40 pm

https://www.heirol.fi/leivonta Täältä vaikka mitä, leivonta-alusta, keittövaaka ja pursotinsetti :) lamerinquecit@gmail.com

Anonyymi 27 marraskuun, 2016 - 6:58 am

https://www.heirol.fi/astiat/paistokasari-24cm-kannella-cerasafe-steely-ind Kaikkea tarpeellista olisi, mutta eniten tarpeen olisi tälläinen :) matilda.saarisalo@hotmail.com

Anonyymi 27 marraskuun, 2016 - 7:23 am

https://www.heirol.fi/astiat/punainen-ovaali-valurautapata-5-l-rst-nuppi
Mä tykkäisin tästä valurautapadasta ,koska oma patani on hiukan pienempi.
Ja poropata resepti lähtee kokeiluun ensiviikolla ! :D Kivaa sunnuntaita sinulle! T. Pia Hannele
piahanneleleppaniemi@hotmail.com

mummo 27 marraskuun, 2016 - 9:48 am

Harmi, kun ennätin juuri uuden padan ostaa, mutta tällaiselle puutarjottimelle olisi käyttöä. Voin vain kuvitella siihen pari glögilasia ja pipareita ja juustoa.
https://www.heirol.fi/kattaus/puutarjotin-kahvoilla-46-x-41-x-4-cm
Mukaan arvontaan. mummolta@gmail.com

Henna73 27 marraskuun, 2016 - 10:30 am

LETTUPANNU / BLINIPANNU neljälle letulle ois tarpeellinen :) https://www.heirol.fi/astiat/lettu-ja-blinipannut/pinnoitetut/lettupannu-23cm-4-osaa-irroitettava-kahva

unelmiaonnesta(at)gmail.com

Hellan ja viinilasin välissä -blogi 27 marraskuun, 2016 - 10:49 am

Ihania kuvia ja punainen valurautapatasi on niin kaunis, mutta mä olen taas tylsä ja haluan valkoisen https://www.heirol.fi/etusivun-nostot/valurautapata-4-5-l-valkoinen-emaloitu

anna s. 27 marraskuun, 2016 - 12:03 pm

Lettupannu, jolla tulee sydämen mallisia lettuja olisi ihana :)
anna_88@luukku.com

Anonyymi 27 marraskuun, 2016 - 12:36 pm
Anne / 52 weeks of deliciousness 27 marraskuun, 2016 - 1:07 pm

Meilläkin tykätään valkoisesta ja punaisesta! :D ihanat nuo lautaset, todella kauniit. Ja tuo punainen pata sopisi meidän keittiöön <3

Heini 27 marraskuun, 2016 - 2:15 pm

https://www.heirol.fi/astiat/paistinpannu-28cm-cerasafe-steely-induction
Uudelle paistinpannulle olisi tarvetta, kun edellinen on jo sen verran kulunut. kokkonen.heini@gmail.com

TiinaS 27 marraskuun, 2016 - 2:25 pm
Anonyymi 27 marraskuun, 2016 - 2:36 pm

punainen valurautapata olisi iiiiiiihana

Ninni 27 marraskuun, 2016 - 3:06 pm

Mulla on jo iäisyyden ollut hankinnassa spiraalileikkuri ja pallorauta. Viimeksi tänään yritin taas niitä metsästää huonolla menestyksellä.

Nanne - Elämää Koivurannassa 27 marraskuun, 2016 - 3:51 pm

Mandoliini säilytysrasialla tulis enemmän kuin tarpeeseen! :)

minni 27 marraskuun, 2016 - 4:16 pm

Mulla meni ohi kaikki muu, kun bongasin valkosuklaa-piparijälkkärin. Siis kauniita astioita ja silleen, mut että piparia ja valkosuklaata. Ja mascarponea… Voi nam.

Minna Vuo-Cho 27 marraskuun, 2016 - 4:54 pm

Tämä myös uuniin menevä pannu olisi kiva – vielä kun siihen saisi kannen…
https://www.heirol.fi/astiat/sarjat/heirol-pro-steelsafe-tarjoilupaistinpannu-24-cm

Anonyymi 27 marraskuun, 2016 - 4:58 pm

Mies haaveilee pastakoneesta: https://www.heirol.fi/keittiotarvikkeet/pastan-valmistus/marcato-atlas-pastakoneet/pastakone-atlas-punainen
Tiina P osallistuu arvontaan: tiina.palomaki(at)kolumbus.fi

Suvi7 27 marraskuun, 2016 - 5:38 pm

Valurautapata olisi huippu! :)
talviuninalle(at)gmail.com

annikajokinen 27 marraskuun, 2016 - 6:09 pm

https://www.heirol.fi/juomat/kahvitarvikkeet/kahvimyllyt/kahvimylly-pro-teras-puu Kahvimylly puuttuu vielä tästä taloudesta ja sellainen olisi kiva omistaa. T:Annika annikajokinen95@gmail.com

Kati K. 27 marraskuun, 2016 - 7:04 pm

Hei! Meillä on ollut jo pitkään kivan näköiset suola- ja pippurimyllyt hakusessa. Nämä Heirolin myllythän ovat todella kauniit ja klassiset ja tuo punaisen sävy kävisi oikein hyvin myös keittiömme väritykseen. :-) T:Kati kati.kainulainen @ gmail.com

Sari Sweet Food O`Mine 27 marraskuun, 2016 - 7:05 pm

Ihana tuo valkosuklaavaahto! Kyllä olet taas nähnyt vaivaa. Upea kattaus, upeat herkut. Jos voittaisin lahjakortin, niin käyttäisin sen varmaankin tähän –> HEIROL PRO STEELSAFE PAISTINPANNUN!

Hanna / Hannan soppa 27 marraskuun, 2016 - 7:09 pm

Onpas teillä ollut herkulliset pikkujoulut! Tuota jälkkäriä ottaisin mielelläni nyt heti pienen saavillisen!

Kirsi / Tekila's Bakery 27 marraskuun, 2016 - 7:12 pm

Tuo pata on kyllä supernätti!

Aila 27 marraskuun, 2016 - 7:17 pm

Jälkkärin kermaako ei vaahdoteta? Perunahaarukka multa puuttuukin… Kivoja ohjeita! Puuttuuko sulta valkopippurimylly vielä?

Nimetön 28 marraskuun, 2016 - 9:43 pm

Valkopippurimylly vielä uupuu, ehkä pian on pakko hankkia se kolmaskin pyörä :D Jälkkärin kerma vaahdotetaan ihan lopussa mascarponen kanssa.

Meemu 27 marraskuun, 2016 - 8:12 pm

Heirolilla on vaikka mitä ihanaa! Meidän keittiö kaipaisi uutta paistokasaria, mutta toisaalta pastakone kiehtoisi kovasti…

Anne 28 marraskuun, 2016 - 7:50 am

Oi miten ihania ideoita!! Haluaisin itsekin tuon valurautapadan, sellainen meiltä puuttuu. Noista esittelemistäsi tuotteista voisin kyllä kotiuttaa kaikki, sen verran käteviä – ja kauniita – ne näyttävät olevan. Tuo poropadan ohje tulee ehdottomasti kokeiluun! Ja porkkanaspiraalitin on pakko hankkia!! :)

Riiti 28 marraskuun, 2016 - 7:57 am

Tuota punaista pataa (https://www.heirol.fi/astiat/padat/punainen-valurautapata-4-5-l-26-cm-rst-nuppi) olen himoinnut jo pitkään, myös kunnollinen, iso paistinpannu /paistokasari on ostoslistalla.

Hilda Hissu 28 marraskuun, 2016 - 8:22 am

Punainen pata olisi ihana! Tulisi varmasti maukkaat karjalanpaistit siinä :)
hilsan@luukku.com

Anonyymi 28 marraskuun, 2016 - 9:26 am

Teräskaadin (1,3l).
-anneli-
anne.lie(at)outlook.com

Anonyymi 28 marraskuun, 2016 - 10:56 am

Kaikki leivontavuoat.

paivi_h83(at)Hotmail.com

Hlj 28 marraskuun, 2016 - 12:53 pm

Esimerkiksi halaussorotinsetti olisi kiva kotiin, mutta varmasti tuossa valikoimassa olisi paljon muutakin. Ihanat lautaset muuten minunkin mielestä. :) hiltuha(at)gmail.com

Anonyymi 28 marraskuun, 2016 - 1:07 pm

4,5 litran valurautapata sopisi meillekin. Leivinuunissakin olis hyvä opetella tekemään ruokaa sen avulla. juhtimus(ät)gmail(piste)com

Sirkku 28 marraskuun, 2016 - 1:52 pm

Spiraalileikkuria olen vähän kaivannut, mutta enpä nyt äkkiseltään löytänyt sitä tuolta nettikaupasta.
Ihanalta näyttää niin poropata kuin sen lisukkeetkin, samoin jälkiruoka. Sain vähän aikaa sitten aivan erinomaisen valurautapadan, pitäisiköhän seuraavaksi kokeilla poropataa…

Nimetön 30 marraskuun, 2016 - 7:23 pm

Valitettavsti Heirolin nettikaupasta on spiraalileikkuri loppunut, mutta sitä saa ainakin cittareista. Poropata on ihanan helppo ruoka, suosittelen.

Anonyymi 28 marraskuun, 2016 - 3:22 pm

Kaipailisin isompaa uunivuokaa ja tämä olisi juuri sopiva: https://www.heirol.fi/astiat/uuniastiat/pro-uunivuoka-30×34-cm-pinnoitettu-5-l. :)
emmih96@hotmail.com

Saara - Viimeistä Murua Myöten 28 marraskuun, 2016 - 8:58 pm

Spiraalileikkuri on niiin kätevä ja hauska tapa upottaa kasviksia ruokaan! :)

Pullahiiri/Taru 28 marraskuun, 2016 - 9:40 pm

Ihanan jouluisia kuvia! Tuo leikkuri on juuri sellainen tuote, jota ihailin ja ihmettelin Prahan reissulla yhdessä liikkeessä. Jäi vielä sinne, mutta hyvä tietää, että niitä saa, jos sellaista tarvitsee :)

Nimetön 30 marraskuun, 2016 - 7:21 pm

Isoimmissa marketeissa leikkureita vielä löytyy, itse Heirolilta ne on pässyt kovan kysynnän vuoksi loppumaan.

Viikonloppukokki 29 marraskuun, 2016 - 7:55 am

Puinen leikkuulauta tulisi ihan tarpeeseen: https://www.heirol.fi/uutuudet/leikkuulauta-pyokkia-40x30x5cm

Suusta suuhun Alisa 29 marraskuun, 2016 - 9:24 am

Meillä on koti- ja keittiö niiiiiiiin täynnä tavaraa, etten osallistu arvontaa, mutta täytyi tulla kommentoimaan vain sitä, mitä täydellisen ihanan jouluiselta ja harmoniselta teidän puuhissa näyttää <3 Aivan ihanaa, en kestä, että jouluun on vielä melkein kuukausi.

Nimetön 30 marraskuun, 2016 - 7:20 pm

Minulla mahtuu vielä muutama kippa ja kuppi :D No, joo. Oli harmoonista, kunnes poltin piparit ;)

Mallukka64 29 marraskuun, 2016 - 3:16 pm

Punainen valurautapata olisi tarpeellinen ja mieluisa.
marja-anneli@luukku.com

Mimmu 29 marraskuun, 2016 - 4:57 pm

https://www.heirol.fi/leivonta/muffinssi-koristevuoka-48-kpl-punainen-sydan Tuolla on vaikka mitä ihanaa, mutta esim. nämä aakkosmuotit olis ihana saada kotiin jouluksi.

mirjami86@hotmail.com

Dinner4u2 Mirka & Pauliina 29 marraskuun, 2016 - 8:14 pm

Ihania ruokia! :) Valkosuklaapiparivaahto kuulosti niin herkulle ja oli niin kaunis jälkiruoka. Heirolilta löytyis vaikka mitä kivaa ja tarpeellista keittiöön, vaikka tuo spiraalileikkuri!

Erja/ Andalusian auringossa-blogi 30 marraskuun, 2016 - 5:40 pm

toi pata <3 mä nappasin saman itselleni ja kävin nyt vielä hankkimassa sellaisen ovaalinmuotoisen valkoisena. Niin ihania ja monikäyttöisiä! Toi spiraalilaite oli ehditty jo myydä loppuun… se jäi harmittamaan :-)

Nimetön 30 marraskuun, 2016 - 7:24 pm

Huomasin aivan saman, spiraalia saa onneksi vielä cittarin valikoimista. Valkoinen pata multa vielä uuduu :D Tahtoisi sellaisen, tietty!

Anonyymi 2 joulukuun, 2016 - 9:46 am

https://www.heirol.fi/astiat/sarjat/cerasafe
Kattilat ja pannut alkaa olemaan meidän keittiössä vaihdon tarpeessa, joten niiden uusiminen olisi ajankohtaista esim. tällä Heirolin Cerasafe+ -sarjalla :)

Nuo sitruuna-rosmariiniperunat vaikuttavat herkullisilta ja menevät kokeiluun meillä itsenäisyyspäivänä poropadan seuralaisiksi :) -Laura

sydanolio@hotmail.com

Aila 3 joulukuun, 2016 - 1:03 pm

Vanhoja valurautapatoja löytyy, kun ei sitä mintunvihreää ole, niin kyllä tälle punaisellekin käyttöä olisi :) https://www.heirol.fi/astiat/valurauta/punainen-valurautapata-4-5-l-26-cm-rst-nuppi

Merituuli 3 joulukuun, 2016 - 4:13 pm

Pikkujoulukiukku :D! Ihana idea laittaa kasvikset kerrostarjoiluvatiin. Minä olen käyttänyt vain makeisiin. Korjaan tapani.

Jenni 4 joulukuun, 2016 - 7:46 am

Apua, ei näin vaikeita saa kysyä ruoanlaittajalta…liikaa valinnanvaraa. Mutta sanon nyt pastakoneen: https://www.heirol.fi/keittiotarvikkeet/pastan-valmistus/marcato-atlas-pastakoneet/pastakone-atlas

Jenny 6 marraskuun, 2017 - 11:39 pm

Hei! Onko kauhea vääryys korvata poropadassa rosepippuri vaikka mustapippurilla? En tiedä miksi rosepippuri on minulle niin kammotus vaikka muuten kaikkiruokainen olenkin :D

Peggy 7 marraskuun, 2017 - 8:57 am

Hei, ei ole. Laitat oman makusi mukaan ja näin saat parasta pöytään :) Mä olen sellainen pippurimonsteri, että kaikki käy. Mukavaa marraskuuta!

-Peggy-

Jätä kommentti