Etusivu Viikonloppu Täyteläinen kanapata

Täyteläinen kanapata

by Peggy
Julkaistu: Viimeksi päivitetty
Talvi ja pikkupakkanen pitää vielä villasukat jaloissa, vaikka kevättä kohden jo mennäänkin. Kirpsakka pakkaspäivä ja hyvä ruoka lämmittää mukavasti mieltä. Pataruoat sopivat pakkaspäiviin mitä mainioimmin ja ovat arjen puuhissakin helppo valmistaa. Rakastan hemmotella perhettä ruoalla. Pieniä asioita, joista perhe kiittää ja se saa minut onnelliseksi. Kun pääsin mukaan kaupalliseen yhteistyöhön Crème Bonjourin kanssa, tiesin heti mihin tuorejuustoa käyttäisin, täyteläiseen kanapataan. Täyteläinen kanapata on juuri sitä winter warmers-ruokaa mikä lämmittää pakkasten keskellä ja antaa hyvän mielen.

Helmikuun alussa julkaistiin uutuustuote Crème Bonjour Bleu tuorejuusto, joka maistuu samettisen pehmeältä sinihomejuustolta. Bleu:n maku sopii erinomaisesti punajuurilla ja yrteillä maustetun kanapadan kaveriksi. Punajuuri tuo kanapataan makeutta ja sinihomejuusto täydentää kokonaisuutta  omalla spessulla maullaan ja katsokaa mikä ihana väri! Ruoan väri sai perheen kiinnostuksen heti puolelleen ja keittiössä hääräsi monta apulaista odottamassa ruoan valmistumista. Onneksi ruokaa ei tarvinnut odotella kauan. Tämä pataruoka nimittäin valmistuu nopeasti, alle puolessa tunnissa. Täydellistä arkiruokaa, astetta paremmalla maulla.

Kaikki Crème Bonjour –tuorejuustot ovat muuttuneet laktoosittomiksi helmikuun alusta lähtien. Nyt ne soveltuvat entistä paremmin kaikille, minullekkin! Tuorejuustoja voi käyttää monipuolisesti ruoanlaittoon ja  leivontaan, ei vain levitteeksi. Makuja löytyy laidasta laitaan, joten vain mielikuvitus rajana.

Kanapata

600 g broilerin rintafilettä
1 rkl oliiviöljyä
70 g Crème Bonjour Bleu
120 g smetanaa
2 dl kanalientä
4 pientä kokonaista punajuurta mausteliemessä
1 tl rosèpippuria
nippu tuoretta persiljaa
1 rkl tuoretta timjamia

Leikkaa rintafilee kolmeen osaan. Ruskista fileet pannulla/padassa tilkassa oliiviöljyä.
Lisää joukkoon kanaliemi, smetana, Crème Bonjour Bleu ja mausteet.
Sekoita kevyesti ja hauduta kannen alla noin 10 minuutti.
Leikkaa punajuuret neljään osaan. Nypi yrttejä pienemmiksi.
Lisää punajuuret sekä yrtit kanapataan ja anna hautua vielä muutama minuutti.
Koristele persiljalla ja rosèpippurilla. Tarjoile esim. riisin kanssa.

 

 

Yhteistyössä Crème Bonjour

 

Lue myös nämä

24 kommentit

Satu - Rauharentola 17 helmikuun, 2017 - 12:41 pm

Mun pitäisi ehdottomasti lukea enemmän ruokablogeja :),sillä meidän keittiön menu kaipaa vaihtelua. Tuota blueta en ole vielä maistanutkaan. Mä tykkään varmasti mutta uppoaakohan se ei niin sinihomejuuston makuun rakastuneisiin haarukanheiluttajiin? Tämä on kuitenkin testattava.

Nimetön 17 helmikuun, 2017 - 12:58 pm

Meidän perheen ruokapöytään kapusi 5 henkeä ja kahdella ei ollut tietoakaan homejuustosta :D Sana homejuusto on nimittäin "ei kiitos"! Me ei hometta syödä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla ja testata. Valmistuskin on helppoa! Ihanaista viikonloppua.

Nelli L 17 helmikuun, 2017 - 4:10 pm

Vaikuttaa herkulliselle.

Nimetön 19 helmikuun, 2017 - 6:44 am

Kiitos Nelli.

Merituuli 17 helmikuun, 2017 - 5:25 pm

Sinä olet aika velho näitten kanaruokien kanssa ;)

Nimetön 19 helmikuun, 2017 - 6:45 am

Noooh, muutama on tullut tehtyä :D

Hääräämön Laura 17 helmikuun, 2017 - 6:48 pm

Kiitos ohjeesta! Tämä tulikin minulle hyvään aikaan, sillä alan olla melko kyllästynyt valmiisiin marinaadeihin, mutta en ole vielä kokeillut itse maustaa kanaa.

Nimetön 19 helmikuun, 2017 - 6:46 am

Maustaminen on helppoa ja itsetehty kastike antaa mehevyyttä. Kannattaa kokeilla :)

Heli-Hannele /Beach house kitchen 19 helmikuun, 2017 - 8:40 am

Ihana tunnelma noissa kuvissa <3 Arvaas onko odotettu laktoositonta versiota, JEEEE! Rakastan sinihomejuustoa, joten varmasti tulee ostettua. Kiitos vinkistä, enpä ollut vielä pongannut tätä uutuutta kaupasta!

Nimetön 19 helmikuun, 2017 - 7:49 pm

Kiitos Heli-Hannele. Täällä myös, laktoositon on nimittäin minunkin juttu ja homejuusto. Nyt voin tehdä vieraillekkin herkkuruokaa, ilman vatsavaivoja.

Hannele 19 helmikuun, 2017 - 1:54 pm

Tästä ruoasta tulee mieleen meidän äidin roseporo, jossa on punajuurta ja rosepippureita sekä usein "jotain valkoista" siis smetanaa tms.

Sinihomeinen tuorejuusto käy tähän varmasti aivan superhyvin.

Nimetön 19 helmikuun, 2017 - 7:50 pm

Olen itsekin tehnyt poropataa, jossa on smetanaa ja punajuurta, mutta homejuuso on puuttunut. Hyvä makupari ja homejuuston kanssa vielä parempaa.

minni 19 helmikuun, 2017 - 3:18 pm

Tässä on smetanaa ja punajuuria, sen on pakko olla hyvää! Enpäs olekaan itse kanan kanssa punajuurta tajunnut yhdistellä.

Nimetön 19 helmikuun, 2017 - 7:52 pm

Kana ja punajuuri sopii hyvin yhteen ja tämä pata on mukavan mureaa. Pakkaspäivän pelastus.

Sirkku 19 helmikuun, 2017 - 4:49 pm

Ihanaa pinkkiä kanaa! Miulla on kaapissa älyttömän hyvä pata ja ensi viikoksi on luvattu kylmenevää, joten ihan selkeästi pataruokaa pitäis tehdä.

Nimetön 19 helmikuun, 2017 - 7:53 pm

Eikö, väriruokaa kerrakseen :) Kuuntelinkin säätiedotusta, patakausi jatkuu…. mikä ihana syy.

Minttu /Haarukkavatkain 20 helmikuun, 2017 - 7:51 am

Huomasin taas tarttuvani punajuurta sisältävään ohjeeseen. Olisikohan aika tehdä jotain kotonakin tästä herkusta ;-) Kuulostaa kyllä todella herkulliselta tämä pataruoka!

Nimetön 20 helmikuun, 2017 - 1:57 pm

Minä taas huomasin, että onpa punajuuri vieraillut usein tässä viime aikoina meidän ruokapöydässä :D Pataruoka lämmittää mukavasti näin pakkaspäivinä.

Virpi Mikkonen / VANELJA 20 helmikuun, 2017 - 7:23 pm

Kiinnostava ohje! En ole itse syönyt kanaa yli kymmeneen vuoteen, mutta viime aikoina L´Uomu Nokka -merkin luomukanat ovat alkaneet kummasti kiinnostaa ja päätyneet usein pataankin. Eli ehkä pä nyt kanapäissäni testaan tätäkin! :D

Nimetön 20 helmikuun, 2017 - 7:28 pm

Minä olen myös tehnyt luomusta nyt useampaan kertaan ja tykännyt kovin. Joka kaupasta sitä vaan ei tahdo saada, ainakaan täällä maalla :D Homejuusto ja punajuuri sopii kanalle erinoimaisesti.

Juulia / Vaimomatskuu 22 helmikuun, 2017 - 5:51 pm

Punajuuri ja homejuusto on yksi suosikkimakuyhdistelmistäni <3 kanaa en ole tuohon komboon vaan koskaan hoksannut yhdistää. Kiitos vinkistä!

Nimetön 23 helmikuun, 2017 - 6:08 pm

Kaksin aina kauniimpaa, mutta kolmistaan hauskimpaa. Sopivat siis todella hyvin yhteen :)

Lotta / Syötävän hyvä 24 helmikuun, 2017 - 12:06 pm

Ihanan tunnelmalliset kuvat ja kauniin värinen pata :)

Nimetön 26 helmikuun, 2017 - 9:20 am

Kiitos Lotta :)

Jätä kommentti